Kamerplanten

Fleur je huiskamer op, begin met groen! Kamerplanten brengen niet alleen sfeer in huis, ze dragen ook bij aan een goed binnenklimaat. Binnenplanten zijn in elk interieur onmisbaar. Voor veel soorten hoeft u echt geen groene vingers te hebben, want er zijn gelukkig veel makkelijke planten. Ons assortiment planten is zo uitgebreid dat er voor elk type interieur een passend exemplaar te vinden is. Naast dat kamerplanten uw binnenklimaat goed doen, geven ze direct een hele andere draai aan uw inrichting. Populaire kamerplanten van deze tijd zijn bladbegonia’s, de lepelplant of een orchidee. In een woonkamer met een landelijke uitstraling kunt u bijvoorbeeld voor een varen of Spathiphyllum kiezen. In een modern interieur staan planten zoals cactus en Peperomia heel decoratief.

Waar welke plant?

Van kamerplanten heeft u het meeste plezier als ze op de goede plek staan. Er zijn planten voor zon, licht en schaduw. In ons tuincentrum vindt u ze allemaal overzichtelijk gerangschikt. Bij ons vindt u meteen wat u zoekt!

Luchtvochtigheid

Met uitzondering van vetplanten en cactussen, houden de meeste planten niet van droge lucht. In de winter staat vaak de verwarming aan wat droge lucht veroorzaakt. Bladeren verdrogen, krullen omlaag, krijgen vlekken of de punten drogen uit. Wat kunt u hier aan doen? Zet schaaltjes met water op de verwarming, zet je plant op een bakje gevuld met kiezeltjes waar je water over giet of benevel de plant met een plantenspuit. Ook helpt het om meerdere planten bij elkaar te zetten.

De juiste bloempot

Als u een binnenplant in een passende bloempot zet, kunt u de uitstraling nog meer versterken. Heel geschikt om op een sidetable of kast te zetten, is de bloeiende Phalaenopsis (orchidee). Van deze bloeiende plant heeft u maandenlang plezier. Heel mooi is het om binnenplanten te herhalen. Zet bijvoorbeeld eens een paar orchideeën naast elkaar. Gebruik voor een nog groter effect dan dezelfde soort bloempot.

Chat openen
Hallo 👋, Kunnen we je ergens mee helpen?