Tuinplanten

Op zoek naar tuinplanten? Tuincentrum Groenen heeft de mooiste planten voor uw tuin klaarstaan. Kijk rond in onze winkel en laat u inspireren.

Voor iedere smaak een tuinplant!

U vindt altijd wel een tuinplant die in uw tuin kan groeien én precies uw smaak is. Wij hebben een enorme variëteit aan tuinplanten in huis. Dus kom gerust eens langs, en aarzel niet een van onze medewerkers aan te spreken als u iets wilt weten.

Bodembedekkers

Bodembedekkende planten vormen een levend groen tapijt in uw tuin. Op plaatsen waar niet veel gelopen wordt, zijn ze een goed alternatief voor een gazon. En u heeft er niet veel omkijken naar, want ze geven onkruid geen kans en beschermen de grond tegen uitdrogen.

Pot gekweekte planten

In ons tuincentrum staan veel vaste planten, bomen, struiken en rozen in potten. Ze worden containerplanten genoemd omdat de planten in pot gekweekt zijn en hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van planten met een losse kluit.

Vaste planten

Vaste planten zijn er in alle soorten, kleuren en maten. Wat ze gemeen hebben, is hun groeicyclus. Ze komen in het voorjaar op, groeien en bloeien, en sterven in het najaar boven de grond af. Het leven trekt zich terug in de wortels, in afwachting van de volgende lente. Omdat vaste planten elk jaar op dezelfde plek verschijnen, vormen ze de basis van een tuin.