Vijver

Een vijver voegt net iets 'levendigs' toe aan de groene pracht. Een vijver en zijn vorm zijn onlosmakelijk verbonden met de tuin waarin de vijver ligt. Een vijver is een sieraad in uw tuin waarvan u elke dag kunt genieten. Daarom moet hij ook de sfeer uitstralen van de tuin, waarin hij wordt aangelegd.

Vijverspecialist
Wij kunnen u natuurlijk helpen met uw vijver. Alles wat je nodig hebt voor een eigen vijver in uw mooie tuin. U kunt kiezen uit voorgevormde kunststofvijvers en vijvers die u bekleedt met vijverfolie. De folie is in diverse breedtes verkrijgbaar. Voor uitgebreide informatie kunt u bij ons terecht evenals informatie over pompen en filters. Ook over welke vissen in welke vijver gehouden kunnen worden geven wij u graag advies. Een karper hoort niet thuis in een kleine vijver, een Goudwinde zwemt graag aan de oppervlakte terwijl de goudvis graag de bodem opzoekt. Ook vindt u bij ons een groot assortiment zuurstof- en waterplanten.

Wij testen gratis uw vijverwater
Heeft u al een vijver, maar heeft u er geen optimaal plezier van door bijvoorbeeld troebel water? Neem een potje vijverwater mee naar het tuincentrum en wij geven u advies.

Vijverbioloog
Bij vijverbiologie gaat het om de vraag wat een vijver helder houdt. Als je begrijpt waarom vijverwater wel of niet helder blijft, is het niet moeilijk je vijver op de goede manier in te richten. Wij kunnen u daarmee uitstekend helpen.

Vijvertips
Vijveraanleg
Pompen en filters
Waterplanten
Vijvervissen
Nieuwe vijver met helder water
Vijveronderhoud